Nieuws van IDP 2013

29 april 2013

Richtlijnen IDP4 en IDP6 – proeven 2013
Vrijdag 26 april 2013 werden de richtlijnen voor de interdiocesane proeven voor het zesde leerjaar verstuurd. Er zijn aparte richtlijnen voor de online proef en de papieren versie. De e-mail is verzonden naar de directie, ICT-coördinator en leerkracht van het zesde leerjaar.

Maandag 29 april 2013 werden de richtlijnen voor de interdiocesane proeven voor het vierde leerjaar verstuurd. De e-mail is verzonden naar de directie, ICT-coördinator en leerkracht van het vierde leerjaar.

Mocht je niets ontvangen hebben of mocht er een bijlage ontbreken, dan kun je contact opnemen met Kristien Vranken (Kristien.Vranken [at] vsko.be).

Voorbereidingsproef IDP6 online
Om de zesdeklassers die de interdiocesane proeven online maken, vertrouwd te maken met de proefafname, is er een voorbereidingsproef. Die staat vanaf donderdag 02 mei 2013 tot en met vrijdag 17 mei 2013 online op de toetsomgeving. De voorbereidingsproef is verplicht. Als je haar maakt, neemt je klas volwaardig deel aan de proeven en tellen de resultaten mee bij de berekening van de gemiddelden. Op die manier kun je je school en klas vergelijken met het Vlaamse gemiddelde en je referentiegroep.

Op de IDP-website vind je alle informatie. Later kun je in de toetsomgeving je klas- en schoolrapporten downloaden. Daar vind je ook een archief van de klas- en schoolrapporten van de voorbije vijf schooljaren.