Zin in … IDP 2018: jij schreef je toch ook al in?

18 januari 2018

Voor de kerstvakantie gingen de inschrijvingen voor onze interdiocesane proeven (IDP) open. Op onze IDP-website kun je volgen hoeveel leerlingen ondertussen al ingeschreven zijn. Vorig jaar namen meer dan 61 000 leerlingen deel! Op de website vind je trouwens ook heel wat nuttige informatie over IDP, zoals voorbeeldrapporten, achtergrondartikels en vragen uit de database. Ook de data waarop de proeven dit schooljaar plaatsvinden, vind je terug op de IDP-website. Neem dus zeker een kijkje.

Inschrijven kan nog steeds via onze toetsomgeving, waarbij je je moet aanmelden met je persoonlijke login. Het stappenplan ‘Hoe schrijf ik in voor IDP’ loodst je door de inschrijvingsmodule. Zodra je inschrijving in orde is, ontvangen de directeur, de ICT-coördinator en de leraar een bevestigingsmail.

Kijk je de e-mailadressen na van de teamleden die meewerken aan IDP? Zo zijn we er zeker van dat onze e-mails bij de juiste personen terechtkomen. Ook dat doe je in de toetsomgeving via ‘Schoolgegevens beheren’.

De inschrijvingen worden afgesloten op woensdag 31 januari 2018.

Deelnemen aan IDP4 en IDP6 is vanaf dit schooljaar gratis voor alle scholen die lid zijn van Katholiek Onderwijs Vlaanderen. Voor scholen die niet tot Katholiek Onderwijs Vlaanderen behoren, kost deelnemen aan IDP per leerling 3,50 euro inclusief btw.

Je zorgt zelf voor de nodige afdrukken van de bronnenfolders (in kleur) en van de vragenboekjes (voor IDP6 bij deelname op papier, in zwart/wit).

Heb je nog vragen? Onze helpdesk helpt je graag verder!

  • Via e-mail: idp [at] katholiekonderwijs.vlaanderen

  • Telefonisch:
    • Kristien Vranken:  02 507 06 61
    • Gert Pennings: 02 507 06 66